LES AMAZONES ¿MITE O REALITAT?
Les amazones eren gent d'un antic poble conformat i governat íntegrament per dones guerreres. Aquestes havien viscut a Terma (en l'actual Regió del Mar Negre de Turquia)al segle V, prop de la costa del mar Negre que van viure en la mateixa època que els grecs situaven a les Amazones i on van formar un regne independent sota el govern de la reina Hipólita. Se suposava que havien fundat moltes ciutats, entre elles Esmirna, Efes, Sinope i Pafos.
Les amazones eres unes dones amb virtuts per lluitar i amb una personalitat robusta ja que eres autèntiques guerreres. A més a les nines se'ls amputaven un pit o se les lligava amb cuirs molt tensos per impedir el desenvolupament d'un dels pits, facilitant així l'ús de l'arc i la fletxa,això demostra la seva personalitat lluitadora i la seva agilitat.
Les amazones varen estar plasmades a la literatura grega sense dubte qualquna,a més varen ser discutides per autors renaixentistes europeus. A més, Paulus Héctor Mair (ciutadà d'Augsburg que es dedica al desenvolupament i estudi de les arts marcials occidentals) expressa la seva sorpresa sobre que tals «armes hombrunas» haguessin estat inventades per una «tribu de dones».
¿Varen existir realment les Amazones?
L'especulació que la idea de les amazones conté una base real es basa més recentment en troballes arqueològiques d'enterraments, això indica la possibilitat que algunes dones sármatas van poder haver participat en batalles. Aquestes troballes van portar als investigadors a suggerir que la llegenda de les amazones en la mitologia grega podria haver estat «inspirades per guerreres reals», encara que aquesta opinió segueix sent minoritària entre els historiadors clàssics.
Segons Adrienne Mayor, sí varen existir. Va publicar un llibre anomenat ''The Amazons: Lives and Legends of Warrior Women across the Ancient World '' on explora els fets, les evidències, les restes, i conclou que les Amazones van existir realment.
Analitza les evidències i les restes físiques trobats pels arqueòlegs. Dones enterrades amb les seves armes i cavalls. Així com també les mòmies de dones escites conservades al Museu de l'Hermitage a Sant Petersburg. Mitjançant l'ús de càmeres d'infrarojos poder descobrir tatuatges a la pell de les mòmies amb dissenys geomètrics i de caça, que encaixen amb els que es poden veure en les representacions d'Amazones en la ceràmica grega clàssica. A més conclou que l'idea de que es tallaven un pit a per poder utilitzar millor l'arc és fals
¿Sabies que...?
Fins al segle XX ha hagut representacions de les Amazones en el àmbit de la literatura i de l'art. Això contradeia l'idea de que la dona tenia que estar sotmesa a l'home i reclutada a casa. Per la qual cosa el fi clàssic dels artistes i els escriptors ha estat representar-les en escenes de derrota i humiliació com a forma de reafirmar la superioritat masculina.
A partir del segle XX van ser representades amb millor gratitud i a l'actualitat són representades com la superheroina Wonder Woman. A més s'han fet sèries com ''Xena: la princesa guerrera'' o ''Hércules: los viajes legendarios''.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada